Žuti pali u završnici u dvoboju protiv Zrinjskog

Žuti pali u završnici u dvoboju protiv Zrinjskog

Zrinjski iz Mostara na Gripama je u sklopu 21. kola Druge ABA lige svladao Split sa 82:78 (13:24, 21:21, 18:18, 30:15). “Žuti” su vodili gotovo cijelu utakmicu, imali i plus 20 (43:23), ali sa smanjenom rotacijom, bez Mate Kalajžića i Pavla Marčinkovića, bilo je samo pitanje kada će popustiti. Na kraju je presudilo iskustvo Marka Ramljaka, koji je ubacio 25 poena. Kod Splita Mike Cobbins ubacio je 22 poena i imao 11 skokova, Mateo Kedžo dodao je 19 poena, a Mauro Veljačić uz 13 poena imao je i 10 asistencija. Anti Grgureviću bila je to premijera na klupi Splita, jutro uoči utakmice na klupi je naslijedio Vladimira Anzulovića.
– Napravili smo u početku razliku, koja je u tom trenutku bila nerealna i nismo je uspjeli održati. Zrinjski je na kraju pobijedio na rutinu. Momcima ne mogu zamjeriti da se nisu trudili, ali ne mogu biti zadovoljan greškama koje smo napravili. To se ne smije dogoditi, kada se lomi utakmica glava mora biti maksimalno “unutra” – rekao je Grgurević.
Nije se želio vaditi na izostanke Kalajžića i Marčinkovića.
– Tko je u ekipi dobrodošao je, zna svoja prava i svoje obveze. Bude li nas pet, igrat ćemo s pet. Znam da nije lako kad nemaš rotaciju, ali to me sada ne zanima. Zanima me da što prije uhvatimo ritam, i oni sa mnom, i ja s njima. Kad smo na terenu odgovornost mora biti maksimalna – kaže Grgurević.
Žuta mladost kod njega će dobiti dosta prigoda za igru, ali kako je istaknuo Splitov trener to moraju i zaslužiti.
– Mlađi igrači moraju znati da trebaju imati veću odgovornost nego ovi stariji, ja sam za mlade i dat ću im prostora koliko god mogu, ne bojim se toga. Ali, mora se znati da taj mladi igrač mora donijeti nešto ovoj ekipi. Samo ime ovog kluba nas obavezuje da od odgovornosti ne smijemo bježati – zaključio je Grgurević.
Trener gostiju Hrvoje Vlašić poželio je svu sreću Grgureviću na klupi Splita i prokomentirao utakmicu.
– Split je odlično otvorio utakmicu, imao veliku razliku, a mi smo izgledali loše, kao da nismo ni došli. Mučili smo se dugo, mi smo momčad, koja je u stanju ući u seriju i na kraju smo pobijedili na iskustvo – kazao je Vlašić.

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.