Split u finalu Kupa Krešimira Ćosića nakon sedamnaest godina

Split u finalu Kupa Krešimira Ćosića nakon sedamnaest godina

Split je, nakon sedamnaest godina, u finalu Kupa Krešimira Ćosića. U polufinalu na Gripama “Žuti” su bili bolji od Furnira s 95:83 (30:20, 25:18, 21:17, 19:28). Split je od prve minute pokazao da plasman u finale neće doći u pitanje, držao stalno desetak i više razlike, na isteku treće četvrtine bilo je i plus 23 (76:53) da bi Furnir u finišu utakmice poraz sveo u snošljive okvire. Kod Splita odličan je bio Pavle Marčinković (15 poena, 9 skokova, 4 asistencije, 4 ukradene), odmah do njega bio je Luka Babić (16 poena, trice 4:7, 3 skoka, 3 asistencije) Ukić, Čampara i Luković imali su po 5 asistencija. Finale je na rasporedu u subotu u 17.30 sati u Omišu.
– Svi smo željeli doći u ovakvu situaciju, da se u jednoj utakmici borimo za trofej, sada to imamo. Očekivao sam pobjedu protiv Furnira, nisam u najavi to želio govoriti, jer respektiram svakog protivnika. A sada se idemo spremiti za subotu, kako se kaže, baciti se na glavu u toj jednoj utakmici. Igračima sam kazao da je prošlo puno vremena od trofeja, djeca koja su se tada rodila već daleko gaze u srednjoj školi, eto koliko nam je trebalo – rekao je Splitov trener Ivica Skelin.
Split: Perković 10, Gizdavčić, Perasović 4, Kedžo 4, Ukić 4, Marčinković 15, Bajo 3, Čampara 6, Babić 16, Vranković 7, Luković 13, Marić 13.

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.