Split osvojio drugo mjesto turnira u Drnišu, Maccabi FOX iz Tel Aviva pobjednik

Split osvojio drugo mjesto turnira u Drnišu, Maccabi FOX iz Tel Aviva pobjednik

 

Ovaj vikend od 17. do 20.03 2016. godine u Drnišu se igrao 4. Međunarodni memorijalni juniorski turniri “Dragan Županović” na kojemu je Split osvojio drugo mjesto. Naši juniori igrali su u oslabljenom sastavu, kroz cijeli turnir Kalajžić nije odigrao niti jednu utakmicu zbog obaveza u seniorskom timu, a Kotrulja je iz istog razloga odigrao dvije utakmice. Žaper je zbog ozljede propustio cijeli turnir, a Radoš finale. Također  zbog reprezentativnih obveza samo prvu utakmicu bili su na raspolaganju Kukić, Šarić i Gizdavčić.

U prvoj utakmici protiv Šibenika, Žuti su okrenuli rezultat iz -17 u pobjedu, te na kraju slavili sa 91:89, dok su u drugoj utakmicu bili bolji od Cedevite 91:80. Naši su ponovo okrenuli -11 iz treće četvrtine u konačnu pobjedu, te u drugom poluvremenu postigli 60 poena. Najveći teret u pobjedi su ponijeli Rebić,Vrgoč,Radoš (inače i najbolji strijelci sa 23,21,18 poena).
Nakon dvije iscrpne utakmice gdje su Splićani hvatali zaostatak, u treću utakmicu (polufinale) sa Dubravom ušlo se usporeno te već nakon 5 minuta igre naši su gubili 11 razlike. Nakon toga dolazi do buđenja, ubrzo i preokreta te konačno i do pobjede 76:68. Najbolji strijelci bili su Vrgoč sa 19, Rebić sa 17 i Kokan sa 14 poena.

Finale je bilo razočaravajuće. Splićani se nisu mogli nositi sa Maccabijem, mala rotacija,umor i iznad svega odličan protivnik rezultirali su velikim porazom 106:50. Ipak naši su pokazali veliko srce i snažnu borbenost te ovu momčad čekaju još mnoge pobjede i uspjesi. Ivan Vrgoč izabran je u najbolju petorku turnira zajedno sa tri igrača Maccabija i Tonijem Perkovićem iz Cedevite. Bravo Ivane!

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.