Skelin: Šteta onog otvorenog šuta za tri pri rezultatu 74:76

Skelin: Šteta onog otvorenog šuta za tri pri rezultatu 74:76

Cibona je na Gripama, u 15. kolu HT Premijer lige, svladala Split s 97:80 (21:20, 20:22, 32:14, 24:24). Zagrepčani su u trećoj četvrtini otišli na visokih 69:51 u 29. minuti, Split se vratio do 74:76 u 34. minuti i imamo otvoren šut za tricu, ali za više nije imao snage. Marko Tomas i Luka Žorić utakmicu su mirno priveli kraju. Kod Splita je najbolji bio Henrik Širko s 18 koševa.
– Zaslužena pobjeda Cibona, utakmica se prelomila u trećoj četvrtini kada su otišli na 18 razlike. Oni su prerano išli zaključiti utakmicu. Mi smo došli na dva razlike i imali otvoreni šut za tri poena. I onda svi oni igrači s ekstra kvalitetom tipa Tomasa i Žorića pokazali kvalitetu. Tu prije svega
mislim na Tomasa. Tako vam to ide, dva bacanja Žorića, iza toga opet tricu Širka, promašimo, pa trica Tomasa, tu smo smo definitivno “pukli”. U trećoj četvrtini smo energetski pali. Imali smo utakmicu prije dva dana, imamo skraćenu rotaciju, sve je to utjecalo na našu izvedbu – rekao je trener Splita Ivica Skelin.
Kapetan “žutih” Mateo Kedžo čestitao je Cioni na zasluženoj pobjedi.
– Za pobjedu nad Cibonom treba napraviti nešto više. I kada dobijemo neku priliku ne ponašamo se odgovorno prema lopti. Za biti malo veća momčad moramo
imati u tim kriznim situacijama kada smo umorni malo više koncetracije – kazao je Kedžo.
Zadovoljan pobjedom bio je Cibonin trener Ante Nazor.
– Pokazali smo karakater, iako uz određene greške i određenu mlakost. Nismo ispoštovali neke stvari. Pokušali smo povećati rotaciju, u tome smislu još moramo rast. To me ne raduje. Skoro smo izgubili kontrolu nad utakmicom. Očekivao sam težu utakmicu nego u kupu prije 25 dana. Mi se još uvijek tražimo, Split je digao formu. Čestitam na ambijentu, lijepo je igrati na Gripama – rekao je Nazor.
Luka Žorić utakmicu je zaključio 15 koševa i 10 skokova.
– Prvo poluvrijem smo malo ušli mlako, ali smo se do poluvremena vratili igre kako smo trebali igrati od početka. U trećoj četvrtini smo prelomili utakmicu, na kraju zasluženo pobjedili. U skoro svim segmentima smo bili više nego bolji – kazao je Žorić.

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.