Rimac uoči dvije utakmice u dva dana: Idemo u Zabok nastaviti niz pobjeda

Rimac uoči dvije utakmice u dva dana: Idemo u Zabok nastaviti niz pobjeda

Dvije utakmice u dva dana, Split najprije gostuje u osmini finala Super Sport Kupa Krešimira Ćosića u Zaboku (subota, 18.30 sati, prijenos je na HKS TV-u), dan poslije gostuje kod Crvene Zvezde u Beogradu u 15. kolu AdmiralBet ABA lige. Ovo je tjedan u kojem će “Žuti” odigrati četiri utakmice.
– Težak je tjedan, prve dvije utakmice (Mega i Dubrovnik) prošli smo kako smo i htjeli, s dvije pobjede. Zabok je najvažnija utakmica ovog dijela sezone, sve su nam misli usmjerene prema toj utakmici, a onda ćemo razmišljati o Crvenoj Zvezdi i baviti se tom utakmicom. Ta nam utakmica dolazi niti 24 sata nakon gostovanja kod Zaboka – rekao je Splitov trener Slaven Rimac.
U Zaboku njegovu momčad čeka puna dvorana.
– Bit će motivirani, dvorana će biti puna, imaju svoja očekivanja i želje. Mi gledamo sebe, kompletni smo, radujemo se dobroj atmosferi. Moji igrači vole igrati u takvom ambijentu, znaju reagirati na pune tribine i to će im biti dodatni motiv – kaže Rimac.
Odmah poslije utakmice momčad sjeda u autobus i pravac Beograd.
– Navikli smo na gusti raspored, ali nema kukanja. Nakon Zaboka odmah krećemo za Beograd, stići ćemo tijekom noći. Oni jesu favoriti, ali možemo mi napraviti problema C. Zvezdi. Za njih će biti drugačija situacija, u dvoranu FMP-a dolaze iz Stark Arene u kojoj igraju pred 20 tisuća navijača. Vidjet ćemo sve, naš fokus je na utakmici protiv Zaboka – kazao je Rimac.
Božićnu noć igrači se provesti u autobusu na relaciji Beograd – Split.
– Tako je ispalo, Božić ćemo dočekati u autobusu. Takva je situacija, to je život sportaša. Prilagodit ćemo se, nemamo drugu opciju – kazuje Splitov trener.
Iza “Žutih” je dobar niz, u posljednjih deset utakmica ostvareno je devet pobjeda.
– Vidi se napredak, u tih deset utakmica imali smo lošu izvedbu protiv Cibone, koja je zaprljala niz. Neka mi nastavimo niz pobjeda u Zaboku, vjerujem da će tako biti – zaključio je Rimac.

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.