Poraz Splita od Primorske

Poraz Splita od Primorske

Split je u 5. kolu Druge ABA lige poražen na Gripama od Sixt Primorske s 75:82 (28:16, 12:25, 20:27, 15:14).
Ivica Skelin, trener Splita:
– Zaslužena pobjeda Primorske, mi smo sjajno počeli, ali nismo uspjeli zadržati ritam koji smo nametnuli. U drugoj četvrtini nam je lopta stala, previše smo usporili igru. U obrani su se potkrale greške. Kada je iskusna momčad poput Primorske ušla u ritam teško ih je bilo zadržati. U nastavku smo se trudili koliko smo moglo. Na kraju smo čak i bacanja koja smo imali promašili. Za dobiti ovakvu momčad treba biti pametan, a ne samo imati energiju. Školarinu nismo imali priliku platiti, zato je sada plaćamo.
Josip Jukić, kapetan Splita:
– Otvorili smo susret kako smo htjeli, ali u drugoj četvrtini smo počeli solirati. Kasnije smo previše šutirali trice, nismo išli na prodore. Bili smo previše mekani, kasnije smo i bacanja promašivali.
Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
– Split je odlično počeo, kao trener nikad ne volim puno povesti na početku. Kasnije se pokazalo da je Splitova ekipa dosta neiskusna, koja nije odgovorila na način na koji je trener očekivao od njih, Mi smo puno iskusniji, pokazali smo karakter. Ušao je dečko od 16 godina (Glas, nap.a.) i zabio osam koševa zaredom, i on nas je vratio, Kada su drugi vidjeli da se on sa 16 godina ne boji i oni su krenuli. Ne volim pričati o Final Forua koa cilju, nama je cilj u svakoj utakmici pobijediti. Split je jako kvalitetna mlada momčad kojoj sigurno treba još vremena da se uigra.
Gregor Glas, rođen 29. travnja 2001. godine:
– Nismo najbolje startali, bili smo meki u obrani, ali pokazali smo karakter i ostatak utakmice smo odigrali kako treba.

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.