Pobjeda u Zadru, Split vodi s 1:0 u utrci za prvaka Hrvatske

Pobjeda u Zadru, Split vodi s 1:0 u utrci za prvaka Hrvatske

Split je u finalu prvenstva Hrvatske poveo s 1:0, svladao je Zadar na Višnjiku s 78:85 (20:26, 20:20, 22:18, 16:21). Bila je to odlična šahovska partija “Žutih”, pobjeda momčadi u kojoj je pet igrača (Sullivan 19, Kalajžić 19, Tišma 15, Perković 14 i Shorter 12) imalo dvoznamenkasti broj poena. No, pobjeda je došla igrom u obrani, “Žuti” su proganjali i iscrpljivali Zadrane svih 40 minuta, a Boris Tišma (4 ukradene, 5 blokada) odigrao je obrambenu utakmicu karijere i zaustavio Luku Božića.
– Ušli smo motivirani, ovo je finale. Igrali smo koncentrirano, idemo utakmicu po utakmicu. A što se tiče moje obrane na Božiću radio sam ono što je trener tražio od mene, to je bio moj posao, pokušao sam što sam bolje mogao uz pomoć suigrača. Zaslužena pobjeda za 1:0 – rekao je Tišma.
Naravno, neizostavna je bila energija Mate Kalajžića, kako u obrani, tako i u napadu, Shorter i Sullivan su ostvarili “double-double”, a Perković je zabijao kada je bilo najpotrebnije. Split je vodio gotovo cijelu utakmicu, bio miran i stigla je pobjeda koja u žutom taboru nije dočekana euforično. Svi su svjesni da je ovo tek 1:0 i da je još dug put do titule prvaka.
– Bili smo bolji za malo, za ovih sedam poena. Išlo nam je u prilog što smo u zadnjoj četvrtini stalno vodili i imali smo mirnoću. Odigrali smo hrabro, imali ekstra energiju. Sretan sam zbog pobjede, ali okrećemo se sljedećoj utakmicu i ovu već zaboravljamo. Idemo hrabro u utakmicu broj dva – kazao je Splitov trener Slaven Rimac.
Split: Funderburk, Perković 14, 4 sk, 2 as, 3 uk, Shorter 12, 10 sk, 4 as, 3 uk, Sullivan 19, 11 sk, Kalajžić 18, 5 sk, Tišma 15, 3 sk, 4 uk, 5 bl, Runjić 4, Klepo, Kučić 2, Dubravčić, Pavin, Ljubičić 1.
Druga utakmica na rasporedu je na Višnjiku u nedjelju u 20 sati.

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.