Pobjeda u Čačku nakon više od 30 godina

Pobjeda u Čačku nakon više od 30 godina

Bio je to pravi mirakul, onako na splitski način. Roko Ukić temperatura, Lovre Runjić povraćanje, ozlijeđeni Tonko Vuko i Darko Bajo, ta četvorka nije ni otputovala u Čačak, baš kao ni virozni pomoćni trener Boran Grgin. A na treningu dan prije utakmice ozljedu je zadobio i Shawn Jones, koji je bio u zapisniku, ali nije odigrao ni minute. I onda njih osam, osam heroja, dođe do pobjede protiv Borca u Čačku od 64:59 (18:18, 13:15, 19:12, 14:14). Na terenu na kojem je zadnji put pobjedu, još tamo krajem 80-ih, slavila Kukočeva Jugoplastika. Prvi strijelac “Žutih” bio je Toni Perković sa 16 poena, još je dodao 8 skokova, Nejc Barič imao je 10 asistencija, a Maj Kovačevič 13 skokova…
– Ovo je velika pobjeda za nas, posebno zbog situaciju s ozljedama i izostancima. Od samog početka se vidjela velika želja za pobjedom, imali smo timski duh i svi igrači su dali svoj doprinos pobjedi – smireno je na press konferenciji govorio trener Splita Srđan Subotić.
A kada su se ugasila svjetla reflektora malo se opustio.
– Činilo mi se da zadnjih pet minuta nikada neće proći, da traju kao vječnost. Svaka čast momcima, baš herojski je to bilo – kratko će nam Subotić.
U svlačionici, naravno, osmijeh i slavlje. Javio se Karlo Žganec, čovjek od 13 poena i 13 skokova i jednom ukradenom, i to baš u zadnjoj minuti. Bila je to možda i ključna lopta.
– Pusti loptu, važna je pobjeda. Evo pita Čampara zašto nisi napisao da je on igrao sa slomljenim nosom. Hvala na čestitkama, pozdrav svima u Splitu – umjesto komentara utakmice pričao je Karlo Veliki.

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.