Pobjeda Splita nad Cibonom

Pobjeda Splita nad Cibonom

Split je u 30. kolu FAVBET Premijer lige na Gripama svladao Cibonu 79:72 (15:23, 22:21, 18:19, 24:9). Gosti su se dobro držali sve do posljednjih par minuta, ali na kraju je presudila duža klupa “Žutih” i mirnoća u završnici. Prvo ime Splita bio je Vito Kučić (15 poena, 4 skoka, 7 asistencija), a bitne poene zabio je DJ Funderburk (11 poena, 8 skokova).
– Teška utakmica, Cibona nam ne leži, ali izvukli smo pobjedu “na mišiće”. Prvo poluvrijeme smo se tražili, ali na kraju smo iskoristili više igrača u rotaciji i došli do pobjede – kazao je Kučić.
Splitov trener Slaven Rimac dugo je tražio pobjedničku petorku, rotirao je devet igrača.
– Pobjeda nas zadovoljava, zadnja četvrtina je bila ok, u njoj nam je Cibona postigla 9 poena, a ovo drugo bilo je loše. Kao da su igrači bili bez samopouzdanja, na kraju smo uspjeli doći do pobjede na želju i igru u obrani – rekao je Rimac.
Split: Funderburk 11, 8 sk, Perković 10, 5 as, Shorter 10, 7 sk, 5 as, Sullivan 7, Tišma 12, 5 sk, Runjić 8, 3 sk, Klepo, Kučić 15, 4 sk, 7 as, Vuko, Perkušić, Dubravčić, Ljubičić 6, 5 sk.

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.