Pobjeda broj 11 u Novom Mestu za poravnanje rekorda Splita u ABA ligi

Pobjeda broj 11 u Novom Mestu za poravnanje rekorda Splita u ABA ligi

Pobjeda nad Krkom u Novom Mestu 76:80 (15:14, 20:26, 16:19, 25:23) u 23. kolu AdmiralBet ABA lige “Žutima” je bila jedanaesta ovosezonska pobjeda čime su poravnali rekord iz sezone 2007/08 kada je Split također ostvario jedanaest pobjeda. Razlika je što momčad Slavena Rimca ispred sebe ima još tri utakmice i ova ekipa može postati najuspješnija što se tiče igranja u ABA ligi od njenog postojanja. Ako ćemo još malo o brojkama, onda valja napomenuti da je Split u drugom dijelu sezone na diobi četvrtog mjesta sa Zadrom i Megom s učinkom 7:3. Nadalje, ovom pobjedom Split je stigao na korak do doigravanja, poravnat je sa SC Derbyjem i Igokeom i u tom trokutu ima bolji učinak od ekipe iz Podgorice.
– Idemo utakmicu po utakmicu, u petak nam na Gripe stiže Cibona, sada se moramo odmoriti i pripremiti za taj dvoboj. Vjerujem da će nas navijači podržati – rekao je nakon pobjede u Novom Mestu Splitov trener Slaven Rimac.
A do pobjede nad Krkom “Žuti” su stigli u finišu treće početkom posljednje četvrtine. Bilo je i plus 12 (51:63) u 32. minuti, domaćini, kojima je ova utakmica život značila, nisu posustajali i zahvaljujući nekim greškama Splitovih igrača došli su i na minus 2 (68:70, 70:72), ali u finišu je kvaliteta “Žutih” došla na svoje. Prvo ime Splita bio je kapetan Mate Kalajžić, koji je plijenio prodorima i angažmanom, ubacio je 14 poena uz šut 86 posto, efikasan je bio Toni Perković sa 16 poena, a važan obol pobjedi dao je smireni Tonko Vuko (14 poena).
Evo kako su “Žuti” igrali: Funderburk 3, Perković 16, 5 sk, 4 as, Shorter 8, 3 sk, 4 as, Sullivan 8, Kalajžić 14, 7 sk, Tišma 5, Runjić, Kučić 8, 3 sk, Vuko 14, Perkušić, Ljubičić 4.

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.