Osam trica Maja Kovačevića, snajpera iz Novog Mesta

Osam trica Maja Kovačevića, snajpera iz Novog Mesta

U dvoboju 4. kola HT Premijer lige Split je sa 81:65 (18:19, 21:22, 21:15, 21:9) svladao Šibenik. “Žuti” su otpor gostiju slomili u drugom dijelu utakmice, došli do važne pobjede s obzirom da su u ovaj dvoboj ušli bez ozlijeđenih Jamela Morrisa i Maura Veljačić.
– Čestitke Šibeniku na jako dobroj igri. Čestitke i mojim momcima. Nije se bilo lako podići nakon poraza od Sparsa. Nedostaju nam nam dva najkreativnija igrača sa loptom, ali neću se pomiriti da u nekim trenucima igramo bezidejno. Znali smo da moramo napadati napadački skok, a u prvom dijelu smo loše odigrali obranu na Junakoviću no u drugom je to bilo puno bolje – rekao je Splitov trener Vladimir Anzulović.
Ključni čovjek u pobjedi Splita bio je slovenski internacionalac Maj Kovačević, koji je postigao 29 poena (trice 8:12), na najbolji mogući način preuzeo je ulogu prvog šutera.
– Iako smo bili favoriti, znali smo da je Šibenik dobra ekipa. Pokazali smo karakter. Trice? Hm, nije mi ovo rekord karijere, bilo ih je i deset zabijenih. Ma, ja samo pokušavam realizirati situacije, koje mi se otvara. Dobro sam ih iskoristio u ovoj utakmici, ali u prvi plan bih isturio ekipu. Svaka pobjeda je važna, psihički bitna – kaže Kovačević.
Miro Jurić, Šibenikov trener, čestitao je Splitu na zasluženoj pobjedi.
– Zaslužena pobjeda Splita. Dobro smo se držali. Govorio sam u pripremi da je Kovačević klasni šuter, da ne smije ući u seriju, a on je bio u seriji svih 40 minuta. Split je imao 18 skokova više, tome više ništa ne treba dodavati, a mi se spremamo za Alkara. Zuli želim što više sreće u Drugoj ABA ligi – kazao je Jurić.
I Šibenikov Tonko Vuko istaknuo je zasluženost pobjede “Žutih”.
– Čestitam Splitu, pokazali su da su kvalitetniji. Držali smo se dobro tridesetak minuta, onda smo pukli – rekao je Vuko.

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.