KK Split izašao iz predstečajne nagodbe

KK Split izašao iz predstečajne nagodbe

Veliko zadovoljstvo vlada na Gripama, KK Split je nakon više od deset godina izašao iz predstečajne nagodbe i sada više nama nikakvih ograničenja u poslovanju.
– KK Split je prvi, i koliko znam, jedini profesionalni klub u Hrvatskoj koji je to napravio. Veliki je ovo uspjeh, KK Split je financijski zdrav i može se fokusirati na sportske rezultate. Hvala svima koji su bili uključeni u ovaj proces, vodstvu kluba, dogradonačelniku Kuzmaniću, bivšem i sadašnjem Nadzornom odboru – rekao je gradonačelnik Splita Ivica Puljak.
Zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić, zadužen za resor sporta, na radu se zahvalio bivšim i sadašnjim čelnicima kluba, posebno direktoru Splita Dejanu Žaji, naglasio je brojna ulaganja Grada u dvoranu Gripe.
– Izlazak iz predstečajne nagodbe bio je naš jasan cilj već tri godine. Zbog toga su nam malo patili i sportski rezultati. Legalizirali smo dvoranu koja od 1979. godine nije imala uporabnu dozvolu, puno ulažemo u infrastrukturu, slijede još tri projekta poput uređenja svlačionica, uskoro će i rashladni uređaji u dvorani. Sada idemo prema sportskim rezultatima, prošle godine smo od Zadra izgubili 3:0, ove 3:2, a sada očekujem pobjedu u finalu prvenstva Hrvatske – kazao je Kuzmanić.
Vidno je zadovoljstvo nakon izlaska iz predstečajne nagodbe kod direktora Splita Dejana Žaje.
– Izlazak iz predstečajne nagodbe značit će nam puno u poslovanju, u rejtingu kluba, ulaganja su značajna. Klub u svim segmentima postaje sve kvalitetniji, to je naš dugoročni cilj. Naravno, želimo i sportski rezultat i u tome ćemo biti ustrajni – rekao je Žaja.
Predsjednik Nadzornog odbora Splita Ante Vuković zahvalio se vjerovnicima kojih je bilo preko 200, a klub je ima dug od 54 milijuna kuna te je naglasio da se vlasnička struktura KK Splita dogovorom s vjerovnicima ne mijenja.

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.