Na Gripama je srušen FMP

Na Gripama je srušen FMP

U povratku ABA lige na Gripe nakon skoro osam godina Split je ostvario pobjedu protiv FMP-a od 86:71 (18:22, 24:17, 21:12, 23:20). “Žuti” su imali problema u prvoj četvrtini, ali kad su se priviknuli na čvrstinu krenula je momčad Ivice Skelina u pohod po pobjedu. Ključni trenutci zbili su se u trećoj četvrtini kada je FMP u potpunosti razbijen. Marko Luković postigao je 20 poena, imao 8 skokova, Blaž Mesiček je uz 6 asistencija ubacio 17 poena, Pavle Marčinković (5 skokova) i Sani Čampara (6 asistencija) dodali su po 12 poena. Bila je to pobjeda cijele momčad Splita, “Žuti” su iskazali timski duh i pokazali da neće biti prolaznici u ABA ligi.
– Ponosan sam na svoje igrače s obzirom na sve nedaće, ozljede, probleme, kasno smo se i skupili. Odigrali smo pametnu utakmicu u napadu, u obrani to može biti još i bolje. Svaka pobjeda u ovoj konkurenciji nam je uspjeh, zato je ponos još i veći. Da smo bolje kontrolirali skok utakmica bi i ranije otišla na našu stranu. Najviše moramo raditi na zagrađivanju i na skoku, a najzadovoljniji sam strpljivošću u napadu. Ova pobjeda nam puno znači, putokaz nam je za dalje. Imamo mladu momčad što nitko ne ističe – rekao je Splitov trener Ivica Skelin.
Split: Perković 7, Rebić, Gizdavčić, Perasović 3, Marčinković 12, Perkušić, Šarić 1, Bajo 8, Čampara 12, Vranković 6, Luković 20, Mesiček 17

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.