Marić u pobjedi nad Sonikom (92:70) ubacio 36 poena

Marić u pobjedi nad Sonikom (92:70) ubacio 36 poena

Split je u 15. kolu HT Premijer lige na Gripama svladao Sonik Puntamiku s 92:70 (16:18, 20:21, 27:15, 29:16). Gosti su se dobro držali u prve dvije četvrtine, ali onda su “Žuti” ubacili u višu brzinu i riješili pitanje pobjednika. Senzacionalnu utakmicu odigrao je Marin Marić, postigao 36 poena za 31 minutu provedenu u igri.
– Počeli smo nervoznije, ali onda smo uhvatili konce. Mene je krenulo, moglo je i više da sam ubacio još neke zicere. No, najvažnije je da smo pobijedili. Ne, nije mi ovo rekord karijere, u Belgiji sam ubacio 38 ili 40, ne sjećam se više – kazao je Marić.
U redovima Splita nije bilo Marka Lukovića, koji je zadobio ozljedu u utakmici protiv Partizana, a na zagrijavanju se ozlijedio i Antonio Vranković pa je propustio utakmicu.
– Nije bilo lagano, utakmicu smo na svoj mlin odveli u trećoj četvrtini. Na kraju je dobro završilo. Marića smo i doveli, jer smo znali da preko njega možemo imati dominaciju, on je igrač koji sam može rješavati ovakve utakmice – kazao je Splitov trener Ivica Skelin.
Split: Perković 3, Gizdavčić 3, Perasović 6, Kedžo 10, Marčinković 10, Šarić 2, Bajo 6, Čampara 10, Marić 36, Mesiček 6.

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.