Dejan Žaja novi je direktor KK Splita: Košarka je moj način života

Dejan Žaja novi je direktor KK Splita: Košarka je moj način života

Na Gripama, u Žutom salonu, predstavljen je Dejan Žaja, novi direktor KK Splita. Žaja, 46-godišnji Splićanin primoštenskih korijena, poslovni čovjek s dugogodišnjim iskustvom, ali i s košarkaškim iskustvom, rado se odazvao pozivu Nadzornog odbora i s puno elana zamijenio je Edu Blaževića, koji je odradio četiri godine na čelu KK Splita.
– Hvala gospodinu Blaževiću na provedenom vremenu na čelu kluba. Uložio je puno vremena i truda na razvoju KK Splita. Gospodin Žaja dolazi iz poslovnog svijeta, ima veliku ljubav prema klubu, vezan je uz košarku. Nadzorni odbor je siguran da je Žaja nova energija KK Splita – kazao je na predstavljanju predsjednik NO-a Ante Vuković.
Žaja u košarkaškim i poslovnim krugovima nije nepoznato ime.
– Ponudu sam prihvatio zbog ljubavi prema košarci, ona je moj način života. Kao dijete sam igrao na Gripama, dočekao prvake Europe 1989. godine. Igram i danas na veteranskim turnirima, imam puno prijatelja u tom krugu ljudi. Poslovno, već dvadeset godina radim u privatnom sektoru kao voditelj raznih kompanija i vjerujem da ću svojim iskustvom pomoći KK Splitu da dođe na višu razinu. Moji prvi dojmovi su pozitivni, osjećam odličnu atmosferu u klubu, ugodno se osjećam već od prvog dana i to mi puno znači – kaže Žaja.
Naravno, prerano je bilo govoriti o dugoročnim planovima, ali svjestan je svega što će se tražiti od njega i zbog čega je prvi čovjek Gripa.
– Moji osnovni ciljevi su da uvijek imamo momčad koja ide na prvo mjesto u Hrvatskoj. Nadam se da ćemo uvijek imati konkurentan roster, malo nedostaje da se zapali košarkaška iskrica u gradu. Klub ima puno poslovnih potencijala, želio bih da se sve digne na puno viši nivo, od ambijenta pa dalje. Neka svako dijete koje dođe u dvoranu poželi igrati košarku, kao što je bilo u moje vrijeme. Upravo su u tijeku radovi u dvorani na postavljanju sjedalica, to su preduvjeti da se ljudi osjećaju ugodno. Potrebno je puno malih stvari da bismo ostvarili veće ciljeve. Idemo stvoriti ambijent da ulagači žele dolaziti u klub – zaključio je Žaja.

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.