Bubalo: Pred nama je najvažniji dio sezone

Bubalo: Pred nama je najvažniji dio sezone

Uoči utakmice HT Premijer lige protiv Alkara u Sinju (nedjelja, 17.05) prvi medijski istup imao je novi direktor KK Splita Maroje Bubalo.
– KK Split u ovom gradu predstavlja, uz Hajduk, nešto najveće i najznačajnije, stigao sam na poziv ljudi iz Nadzornog odbora. Prihvatio sam poziv zbog veličine kluba, ali i osobnog izazova. Polako se upoznajem s ljudima, klupskom organizacijom, neka se sve još malo posloži, pa ćemo vidjeti kako će sve to izgledati. Pred nama je najvažniji dio sezone, koji će dati odgovor kakva je sezona bila – kazao je Bubalo.
O gostovanju u Sinju govorio je trener Ivica Skelin.
– Sinj je uvijek nezgodno gostovanje, te susjedske utakmice uvijek nose posebnu tenziju. U zadnje vrijeme nismo sretni sa svojim igrama. Više od rezultata me smeta što u zadnje tri-četiri utakmice nismo dali maksimum. To mi je kao treneru najvažnije. Idemo bez trojice, utakmica s Alkarom je prilika za mlađe da se nametnu kroz minute, i oni moraju dati doprinos – rekao je Skelin.
Upitan je za planove u budućnosti s obzirom na to da mu na kraju sezone ističe ugovor.
– Nemam planove, oni su isključivo vezani za ovu sezonu. Nisam razmišljao dugoročno, isključivo sam fokusiran na ova dva mjeseca – kaže Skelin.
Protiv Alkara Skelin na raspolaganju neće imati kažnjene Marčinkovića i Kalajžića te ozlijeđenog Jukića.
– Incident je bio nepotreban. Za sportaša je najteže kada ga se kazni neigranjem. Bio bi isti efekt da su bili kažnjeni samo financijski, ali slažem se da se poruka trebala poslati – zaključio je Skelin.
Izostankom Kalajžića na vanjskim pozicijama puno toga će biti na leđima Gorana Filipovića.
– Alkar se grčevito bori za ostanak. Tko god je igrao u Sinju zna koliko im je pomoć Maligana vrijedna. Moramo tražiti bodove i pobjedu. Nije isto igrati sa sedam ili deset igrača, prvenstveno radi ritma. Idemo utakmicu po utakmicu, najprije treba dobiti Alkara, pa pokušati izvući maksimum iz susreta s Cedevitom, pa onda
pokušati dobiti Škrljevo – rekao je Filipović.

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.