Anzulović: Domaći parket je svetinja, moramo ga braniti

Anzulović: Domaći parket je svetinja, moramo ga braniti

Žuti su na vrhu Druge ABA lige, u četiri dosadašnja kola ubilježili su isto toliko pobjeda, a u srijedu u 19 sati na Gripe, u sklopu 5. kola, stiže neugodna ekipa Sparsa iz Sarajeva, koja je do sada samo jednom napuštala parket pognutih glava.

– Još jedna utakmica u seriji koja će trajati do kraja studenog. Imali smo dva dugotrajna gostovanja, u tri dana prešli smo više od 1500 km. Momci su to dobro podnijeli. Dolazi nam u goste ekipa koja je prvi vrhu. Imaju tri pobjede, od čega dvije na gostovanjima što budi dodatni oprez. Spars je mlada, fizički strašno moćna ekipa. Ako ne budemo mogli odgovoriti na to bit ćemo u velikim problemima. Ako uspijemo odgovoriti bit ćemo u šansi da pobijedimo. Oni po najavama dolaze pobijediti, svjesni smo njihove snage, ali i svoje – rekao je Splitov trener Vladimir Anzulović.

Nabrojao je Splitov strateg sve kvalitetne igrače kod Sarajlija.
– Vrabac ima iskustvo igranja u Partizanu, riječ je o igraču koji igra u prvoj petorci BIH reprezentacije. Tu je i Protić oko kojeg se dosta toga vrti. Albijanić ima višegodišnje iskustvo igranja u Aba ligi. Imaju puno mladih igrača kao što su Durmo, naš Mazalin ako se oporavi, Glogovac, Kamenjaš. Spoj su mladosti i iskustva – kaže Anzulović.
No, kod “Žutih” nema dvojbi.
– Možda je to glupo govoriti, ali gdje god sam dosad bio nikad nisam želio prepustiti ulogu favorita gostu. Domaći parket mora biti svetinja, moramo ga braniti – zaključio je Anzulović.

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.