O klubu

KK Split, nekad Jugoplastika, zasluženo nosi epitet najboljeg europskog kluba 20. stoljeća i to je činjenica koja zaslužuje i priznanje i naklon.

KOŠARKAŠKI KLUB SPLITO KLUBU

Split, predstavlja metropolu sporta i to ne samo u hrvatskim okvirima nego i znatno šire. Brojni su sportovi u kojima su naši klubovi ili pojedinci postigli i postižu vrhunske rezultate. Podatak o tome da su splitski sportaši osvajali olimpijske medaljke u čak deset različitih sportova najbolje svjedoči o potencijalima našeg grada. Međutim, jedan je klub u svojoj povijesti sve nadmašio – košarkaški klub Split.

Domet splitskih “žutih“ u proteklih 75 godina, koliko klub traje, doima se nestvarno, neostvarljivo, senzacionalno. KK Split, nekad Jugoplastika, zasluženo nosi epitet najboljeg europskog kluba 20. stoljeća i to je činjenica koja zaslužuje i priznanje i naklon.

OSNOVAN 1945.

Košarkaški klub je u osnutku bio u okrilju Hajduk-a, onda su se osamostalili, krenuli svojim putem, u početku mukotrpnim, onda slavnim. Košarkašice su dugo bile glavne, sportski kroničari i zaljubljenici košarke pamte Tatjanu Zoković Krvavica kao najbolju igračicu Europe. Onda se u Splita iz Beograda vratio Branko Radović, on je kao trener, ali i organizator, s malom grupom košarkaša i entuzijasta, pokrenuo nevjerojatan pothvat: stvaranje prvoligaša i – zamislite – prvaka države. To je Radoviću sa svojim “žutima“ i uspjelo 1971., od tada je doslovno krenula berba trofeja čiji vrhunac predstavlja trostruka uzastopna kruna klupskog prvaka Europe.

KORISNI LINKOVI

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.