Henrik Širko: Moramo uzeti Cedevitu “za prsa” preko cijelog terena

Henrik Širko: Moramo uzeti Cedevitu “za prsa” preko cijelog terena

Na Gripe u sklopu 21. kola HT Premijer lige stiže Cedevita (srijeda, 17 sati).
– Bit će to fizički zahtjevna utakmica, Cedevita je odlična i kvalitetna momčad, igra ponajbolju obranu u ligi. Oni te tjeraju na grešku, imaš manje vremena za razmišljanje i donošenje odluka u napadu što nije slučaj s drugim protivnicima. Od ekipe očekuje maksimum. Nemamo Kalajžića i Marčinkovića, Jukić je otprije otpao, a posljednji trening nisu odradili Scott i Najev. Cedevita je apsolutni, mi moramo gledati sebe – rekao je Splitov trener Ivica Skelin.
Henrik Širko dao je recept kako igrati protiv Cedevite.
– To je momčad, koja na svakoj poziciji ima atletične igrače, svaku našu grešku će iskoristiti. Moramo biti maksimalni u obrani, koncentrirani u napadu. Imali smo dovoljno vremena za pripremati se za Cedevitu, moramo ih uzeti “za prsa” cijeli teren, od prve do posljednje sekunde biti na rubu prekršaja. Cedevita je dovoljno iskusna, ne znam kako će reagirati nakon poraza protiv Budućnosti, ali znam da će biti maksimalni. Mi imamo kvalitetu, svi koji budu igrali dat će sve od sebe. Nadam se da će publika napuniti Gripe – kazao je Širko.

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.