Na Gripama pobijeđen Osijek, četvrta pobjeda “Žutih” pod Karakaševim vodstvom

Na Gripama pobijeđen Osijek, četvrta pobjeda “Žutih” pod Karakaševim vodstvom

Split je u posljednjoj utakmici HT Premijer lige uoči trećeg kruga na Gripama u svladao Vrijednosnice Osijek s 86:81 (21:20, 23:20, 21:22, 21:19) i nakon 22 kola zauzeo je drugu poziciju na ljestvici. Trener “Žutih” Mile Karakaš, otkako je zamijenio Ivicu Skelina, ostvario je sve četiri pobjede, a u utakmici protiv čvrstih Osječana odmarao je Roka Ukića i Marka Lukovića dok je Darko Bajo bio u sastavu, ali nije ulazio u igru. Umor je kod “Žutih” bio evidentan, nisu nikako mogli “prelomiti” utakmicu. Momčad Stipe Šarlije hrabro se držala, čak je u jednom trenutku posljednje četvrtine i vodila (32. minuta 69:65), ali Split je ipak došao do pobjede. Marin Marić ostvario je “double-double” (17 poena, 10 skokova), Luka Babić uz 13 poena imao je i 9 skokova, Pavle Marčinković ubacio je 12 poena, Toni Perković uz 11 poena ubilježio je i 8 asistencija. Vrijedi istaknuti i zapažene minute Viktora Šarića (7 poena, 4 skoka) i Roka Gizdavčića.
– Bila je ovo teška pobjeda, igrom nisam zadovoljan, ali iskreno ovo mi je najdraža pobjeda do sada. Opet smo pokazali karakter, dobili tešku utakmicu i kad ne igramo dobro. Četvrta u nizu? Ne gledam natrag, moje misli su usmjerene prema suboti i gostovanju kod Alkara u Sinju. Hrvatsko prvenstvo je neizvjesno kao rijetko kada, a svaki protivnik je težak, to se vidjelo i u ovoj utakmici protiv Osijeka. Alkar iznimno cijenim, posebno trenera Milačića, koji svaku godinu iz svoje ekipe izvlači maksimum – kazao je Karakaš.
Split: Perković 11, Gizdavčić 5, Perasović 4, Kedžo, Marčinković 12, Šarić 7, Bajo, Čampara 9, Babić 13, Vranković 8, Marić 17.

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.