Nasilje prestaje ovdje

Nasilje prestaje ovdje

 

Dan Ružičastih Majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, obilježavamo danas – zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u Kanadi u znak protesta na incident nasilja koji se dogodio u školi u Nova Scotiji u Kanadi.

Na taj dan učenik je došao u školu u ružičastoj majici kao znak podrške svojoj majci koja je oboljela od raka dojke i zbog toga je bio žrtva vršnjačkoga nasilja. U znak podrške tom dječaku dvojica učenika škole Nova Scotia također su odjenuli ružičaste majice i njihov prosvjed protiv nasilja postao je globalan.

Hrvatska ovaj dan obilježava treći put zaredom, a program prevencije vršnjačkog nasilja osmislio je i provodi Centar za edukaciju i prevenciju nasilja.

KK Split je prepoznao važnost poruke koja se šalje na ovaj dan te je dao puno podršku programu prevencije vršnjačkog nasilja.

Nasilje prestaje ovdje!

 

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.