U Skoplju za “Žute” debitira 16-godišnji Ivan Perasović

U Skoplju za “Žute” debitira 16-godišnji Ivan Perasović

Novi je izazov pred “Žutima”, u 6. kolu Druge ABA lige Split gostuje kod MZT Aerodroma u Skoplju. Dvoboj je na rasporedu u četvrtak u 18 sati.
– Ne moramo ni govoriti koliko su domaćini dobra ekipa, MZT je lanjska ABA ligaška ekipa. Zadržali su ambicije, dobar dio makedonskih igrača. Imaju veliku želju vratiti se u najviši rang. Pojačani su jednim Hrvatom, jednim srpskim igračem, dva Amerikanca. Naš Ivanov, koji je igrao dvije godine kod mene, nas čeka… Bit će to težak posao s obzirom na stanje u kojem dolazimo – rekao je trener Splita Vladimir Anzulović.
Split će u Skoplju biti izuzetn oslabljen, ali to ne mijenja ambicije.
– Morrisu i Veljačiću na listi ozlijeđenih priključili su se Jukić i Omrčen. Dosta desetkovani očekujemo MZT. Idemo bez predaje, odigrati što je najbolje moguće. Imam vjeru da se i s ovim igračima možemo suprotstaviti snažnom protivniku – kaže Anzulović.
U momčadi će biti mladići Lovre Runjić i Roko Gizdavčić, a po prvi put za seniore se zaigrati 16-godišnji Ivan Perasović, sin proslavljenog šutera s Gripa i vrhunskog trenera Velimira.
– Došlo je Perasovo vrijeme. S mladima je potrebno dosta strpljenja. Peras možda fizički u ovom trenutku najviše kaska za seniorima, ali kvalitetu ima. Mlade igrače treba istrpiti. Vidjeli ste i sa Gizdavčićem, protiv Sparsa je bio dobar, protiv Šibenika nešto lošiji. Ali, ja strpljenja imam – rekao je Anzulović.
Strateg “Žutih” ne imao ništa protiv da se ponovi igra iz drugog dijela dvoboja protiv Šibenika.
– Kada ponovimo drugo poluvrijeme protiv Šibenika onda možemo sa svima. A budemo li igrali kao u prvom onda ćemo imati problema sa svima. Vidim našu snagu u kolektivu, iako nam nedostaju dva glavna igrača na vanjskim pozicijama – zaključio je Anzulović.

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.